ИТН разкритикуваха думите на новия премиер на Северна Македония - Християн

...
ИТН разкритикуваха думите на новия премиер на Северна Македония - Християн
Коментари Харесай

ИТН: Мицкоски, докато продължаваш да говориш за български диктат, РСМ никога няма да влезе в ЕС

Има Такъв Народ разкритикуваха думите на новия министър председател на Северна Македония - Християн Мицкоски, че би трябвало да бъде предоговорена рамката за присъединението на РСМ към Европейския съюз. От партията излязоха с публична декларация, в която изявлението на премиера на западната ни съседка бе несъмнено като доказателство за многочислените отстъпки, които не водят до мечтаните резултати.

 

" Вчера за следващ път новоизбраният министър председател на Република Северна Македония – Християн Мицкоски, атакува обществено, в интернационална среда, България, заговаряйки за смяна на преговорната рамка за Европейската интеграция на Република Северна Македония и прилежащото изискване за признание на българите за държавотворен народ в Конституцията на страната. Подобна изразителност още веднъж повишава градуса на напрежението в дипломатическите връзки сред двете страни откогато България даде зелена светлина за европейската интеграция на западната ни съседка. Това е следващото доказателство, че многочислените отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до реализиране на мечтаните резултати. Премиерът на Република Северна Македония си разрешава, даже да притиска български европейски депутати да поддържат идеята му за така нареченото предоговаряне чрез участието им в общи европейски фамилии ", написа в формалния документ.

 

От „ ИТН “ не сме спирали да демонстрираме множеството провокации отвъд западната ни граница, към които обществото ни, на фона на вътрешнополитическите ни проблеми, като че ли последователно се приспособява. Погазването на човешките права, унижаването на български жители, нападенията над тях и техни сдружения, и все по нескриваният език на омразата ясно демонстрират, че политическата класа в Република Северна Македония няма никакво желание да се придържа към договореностите сред двете страни и да съблюдава своите задължения за отбрана на общоевропейските полезности. Но с цел да бъдем мъчително почтени, би трябвало да си признаем, че виновност за това държание носи и българския парламент. Защото Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи подвигнаха ветото пред Северна Македония и отприщиха антибългарска агитация, принуждение над сънародниците ни и откровена политическа безочливост. Министър Председателят на това държавно управление, Кирил Петков, е даже народен представител.

Един народен изменник, който през сътрудничката си Весела Чернева предаваше националния интерес в интерес на македонската страна. Ако живеехме в естествена страна, в която се съблюдаваха законите, през днешния ден такава като Весела Чернева щеше да е в пандиза, а Кирил Петков щеше да емигрира непринудено в Канада ", се споделя още в изказването.

 

" Това изменничество в никакъв случай няма да го забравим - нито ние от ИТН, нито българските жители. Никога няма да го забравим. Премиерчето Мицкоски разгласи, че българският диктат няма да мине до момента в който той е министър председател. Сега ще преразказвам неговите думи ", допълват от Има Такъв Народ.

 

" Мицкоски, до момента в който продължаваш да приказваш за български диктат и да не спазваш договорите, по този начин наречената страна Северна Македония в никакъв случай няма да влезе в Европейския Съюз ", приключват от партията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР